سیداحسان قاضیزادههاشمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با حضور در روزنامه همشهری بر پیگیری تصویب قانون افزایش مستمری مددجویان نهادهای حمایتی تأکید کرد.
طرح 6میلیون نفر تاکنون 6خان را پشت سر گذاشته و در روزهای پایانی سال، دغدغههایی دربارهخان آخر و اصلی این طرح سرنوشتساز مطرح است. در بودجه سال آینده که در کمیسیون تلفیق مجلس تصویبشده اگر چه اشاره مستقیمی به ضرورت افزایش مستمری این افراد به اندازه 20درصد حداقل حقوق کارگری وجود دارد، اما عدهای از نمایندگان نگران کلمات استفاده شده در این برنامه هستند که راه را بر اجرایی نشدن احتمالی این قانون توسط دولت باز بگذارد.
اگر چه برخی نمایندگان دولت بر اراده دولت برای اجرای این مصوبه تأکید کردهاند اما همچنان عدهای از نمایندگان خواستار اصلاح وضع موجود هستند. سیداحسان قاضیزاده هاشمی یکی از نمایندگان پیگیر تصویب این طرح که روز گذشته مهمان مؤسسه همشهری بود، با اشاره به تکلیف دولت برای اجرای این مصوبه گفت:«با توجه به آنچه در پیشنهاد کمیسیون تلفیق بودجه آمده میتوان اینطور استنباط کرد که دولت برای اجرای افزایش حقوق نیازمندان و اقشار آسیبپذیر جامعه مکلف شده است نه ملزم، درحالیکه افزایش حقوق نیازمندان امری قطعی و لازمالاجراست.»
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر اینکه منبع درآمدی جدیدی برای تأمین بودجه این مصوبه تعریف نشده تا دولت برای تأمین اعتبار آن با مشکل جدی روبهروشود، افزود:«قرار است بودجه افزایش حقوق نیازمندان از محل هدفمندی یارانهها و حذف یارانه افراد پردرآمد تأمین شود. دولت هم باید فارغ از ملاحظات سیاسی یارانه اقشار پردر آمد را هرچه سریعتر حذف کند تا با تزریق این اعتبار مسیر برای اجرایی شدن مصوبه افزایش حقوق مستمریبگیران هموار شود. دست دولت در این کار باز است و همین حالا هم میتواند برای حذف یارانهها اقدام کند.»
هاشمی پافشاری و ایستادگی نمایندگان مجلس در اجرای طرح 6میلیون نفر را تأیید کرد و گفت: «برنامه پنجم توسعه به مرحله اجرا که رسید تنها 35درصد عملیاتی شد. در سالهای گذشته نیز اجرایی شدن برنامهها با درصد قابلقبولی همراه نبوده است. اما در رابطه با موضوع ماده 94که به افزایش حقوق نیازمندان پرداخته شده دولت موظف به اجراست. این حقوق باید بهصورت ماهانه و حتی با حساسیت بیشتری نسبت به واریز شدن یارانهها، بهحساب نیازمندان واریز شود.نمایندگان مردم حتما این موضوع را پیگیری خواهند کرد که در زمان بررسی بودجه در صحن علنی، تبصرهای افزوده شود تا راه حدس و گمانها برای اجرا نشدن این مصوبه مهم را ببندد.»
توانمندسازی واقعی باشد
احسان قاضیزاده: حذف ناعادلانه برخی مستمری بگیران، اتفاق خوبی نیست.وظیفه اصلی نهادهای حمایتی توانمندسازی واقعی است. سیاست داخلی که این روزها نهادهای حمایتی در پیش گرفتهاند حذف 10درصدی مستمریبگیران است که در بیشتر موارد این برکناری از حقوق، بدون تحقیق و برنامه اصولی بوده. توانمندسازی این نیست که به نیازمندی وام بدهی و بعد مستمری آن را قطع کنی.حقوق مستمری پایه اصلی معیشت نیازمندان تحت پوشش است که قطع بیحساب و کتاب آن به فقر و و محرومیت آنها دامن میزند.
انتهای پیام/
آیینه رسانه ها :
همشهری / اجرای طرح ۶ میلیون نفر قطعی است