کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی خراسان رضوی در حالی روز گذشته با حضور اعضا در دفتر استاندار با هدف تدوین و تصویب برنامه عملیاتی صادرات در ۶ ماه دوم سال ٩۶ برگزار شد که علیرضا رشیدیان یکی از دلایل افت صادرات ایران در برخی کشورها را صدور کالاهای بیکیفیت در بازارهای هدف دانست و اعلام کرد که تجار باید به کیفیت کالا توجه ویژهای داشته باشند.
البته یکی از اهدافی که قرار است در چشمانداز صادراتی استان با هدف افزایش سهم صادرات استان به ٢٣ درصد، مدنظر قرار گیرد،توسعه بازارهای هدف است که در این راستا تاکید مسئولان استان به برگزاری نمایشگاههای تخصصی خارج از کشور و اعزام هیئتهای تجاری به کشورهای مقصد است، یکی از مهمترین نمایشگاههایی که قرار است امسال برگزار شود، نمایشگاه جمهوری اسلامی ایران با محوریت خراسان رضوی در شهر کازان واقع در منطقه تاتارستان روسیه است که استاندار خراسان رضوی در این باره اعتقاد دارد بازرگانان ایرانی باید فرصت برگزاری این نمایشگاه را به گونهای مدنظر قرار دهند تا بتوانیم کل بازار روسیه را هدفگذاری کنیم.
تاتارستان دروازه بازار روسیه
علیرضا رشیدیان در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان با بیان اینکه تاتارستان دروازه ورود به روسیه است، اظهار کرد: نمایشگاه جمهوری اسلامی ایران در شهر کازان واقع در تاتارستان روسیه فرصتی مغتنم برای افزایش سهم صادراتی استان و کشور است، البته شرکتکنندگان در این نمایشگاه باید به این مسئله توجه داشته باشند که با کالای با کیفیت میتوانند نه تنها در این بازار بلکه در بازار کل روسیه حضور داشته باشند. استاندار خراسان رضوی خطاب به مسئولان دستگاههای دولتی گفت: شما باید درباره کیفیت کالای صادراتی استان توجه و حساسیت ویژهای داشته باشید. به طور قطع کالای با کیفیت ضامن حفظ بازارهای ما خواهد بود و به همین واسطه دستگاههای مربوط نظیر گمرک و استاندارد باید روی این موضوع حساس باشند.
متهم شدن به سختگیری بهتر از صادرات کالای بیکیفیت
وی تاکید کرد: اگر جلوی کالای بیکیفیت گرفته شود و اتهام سختگیری به برخی سازمانها زده شود، بهتر از این است که کالای بیکیفیت به دست مشتریان خارجی ما برسد.
همچنین سید احسان قاضیزاده هاشمی، عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی و نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی که میهمان این جلسه بود درباره نمایشگاه تاتارستان بهگفتوگوی هفته گذشته خود با وزیر صنعت، معدن و تجارت در مجلس شورای اسلامی اشاره و اعلام کرد که با آقای شریعتمداری برای ارائه یارانه نمایشگاه تاتارستان صحبت کردم و او موافقت خود را برای پرداخت این یارانه اعلام کرده است.
استاندار خراسان رضوی در پاسخ به اظهار نظر قاضیزاده گفت: هنوز مشخص نیست که یارانه حضور در نمایشگاه چه میزان است اما هر چه بتوانیم بیشتر به سقف پرداخت این یارانه نزدیک شویم برای استان بهتر است. رشیدیان با بیان اینکه در گذشته و به دلایل مختلف مانند ارائه کالاهای بیکیفیت برخی از بازارها را از دست دادیم، تصریح کرد: ایجاد بازارهای جدید یکی از اهداف ماست و در اینباره حضور در بازار ارمنستان، کشورهای آفریقایی و کشورهای عراق و سوریه در دوران پسا داعش را نباید از دست داد.
براساس هدف گذاری توسعه صادرات استان، خراسان رضوی در طول برنامه ششم باید سالیانه ٢٣درصد رشد صادراتی داشته باشد و براساس اعلام گمرک در سال اول اجرای برنامه ششم و طی ۶ ماهه سال ٩۶ صادرات استان از رشد ١٠درصدی برخوردار بوده است. رشیدیان هم با مثبت ارزیابی کردن این رشد صادرات طی ۶ ماه عنوان کرد: برنامه عملیاتی برای توسعه صادرات استان طی ۶ ماه دوم سال ٩۶ تدوین شده است و برای دقیق انجام شدن این برنامه عملیاتی نهادهایی همچون اتاق بازرگانی، دفتر اقتصادی استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید دقت عمل لازم را داشته باشند و مسائل را به صورت کامل رصد کنند.
۵ نمایشگاه خارجی، اعزام ٩ هیئت تجاری
همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی درباره برخی مواد برنامه عملیاتی توسعه صادرات استان در ۶ ماهه دوم سال، اظهار کرد: براساس این برنامه، پیشبینی شده است تا ۵ نمایشگاه در خارج از کشور برگزار و ٩ هیئت اقتصادی و تجاری به کشورهای هدف اعزام شود، البته برگزاری میز اقتصادی در ٣ کشور دیگر علاوه بر کشورهای روسیه و قزاقزستان که در گذشته برگزار شده بود و برگزاری میز تخصصی زعفران، تخم مرغ و صنایع غذایی از جمله برنامههای ماست.
راضیه علیرضایی حضور محصولات ایرانی در بازار آسیای جنوب شرقی را نیز یکی دیگر از اهداف صادراتی استان مطرح کرد و افزود: حضور در بازار هنگکنگ یکی از اهداف صادرات خراسان رضوی است که در این باره اقداماتی نیز انجام شدهاست.
صادرات بدون نام ساخت ایران
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی نیز با بیان اینکه بر اساس گزارش ارائه شده، صادرات استان به تاجیکستان درمقایسه با سه سال قبل کاهش شدیدیداشته است، گفت: متاسفانه امروز یک بازرگان ایرانی که میخواهد محصولات خود را بهتاجیکستان صادر کند باید عنوان« ساخت ایران» را بردارد در غیر این صورت به مشکل ترخیص برمیخورد.
محمد حسین روشنک افزود: بخش خصوصی تمام تلاش خود را برای افزایش صادرات به کار بستهاست اما در برخی موارد دولت نیز باید مراقب بازارهای ما باشد. وی با تاکید بر اینکه پیگیری اجرای برنامه عملیاتی توسعه صادرات سال ٩۶ با ماست اما پشتیبانی با دولت است، بیان کرد: خوشبختانه صادرکنندگان در مبادی خروجی استان همچون گمرک و راهآهن کمترین مشکل را دارند اما در برخی موارد هنوز مشکلات پابرجاست که امیدواریم مسئولان برای مرتفع شدن این مشکلات راه چاره ای بیابند.
انتقاد از خرید زعفران و پاسخ رئیس سازمان جهاد کشاورزی
در ادامه جلسه غلامرضا میری، عضو شورای ملی زعفران انتقادی درباره نحوه خرید زعفران از سوی دولت داشتکه مجتبی مزروعی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد : در هفتههای اخیر جلسات متعددی برای تامین اعتبار، ارائه دستورکار و مقدمات خرید این کالای با ارزش به برای اینکه کشاورزان ضرر نکنند، برگزار شده است و حتی وزیر جهادکشاورزی پیگیری کاملی درباره این موضوع دارد.
مزروعی عنوان کرد: خرید زعفران به دو صورت قطعی و امانی با هدف تعادل بخشی مناسب و جلوگیری از افت قیمت در حال انجام است و همه باید به این موضوع توجه داشته باشند که ثبات قیمت در زعفران به نفع همه است.
انتهای پیام/
آیینه رسانه ها :
روزنامه مردم مشهد ، شهرآرا / تاتارستان دروازه ورود به بازار روسیه