عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به علت فقدان نظارت موثر بر رفتار و عملکرد دستگاه های فرهنگی، نتوانسته عملکرد مثبتی از خودش نشان دهد .
به گزارش خبرگزاری خانه ملت،برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفت و گو با موضوع سالروز اعلام انقلاب فرهنگی و با حضور علی احمدی رئیس کمیسیون سبک زندگی ایرانی اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی و سید احسان قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس روانه آنتن شد.
علی احمدی در آغاز درخصوص دلیل انقلاب فرهنگی پس از انقلاب گفت: دوران پس از انقلاب اسلامی، شرایط محیطی حاکم بر دانشگاه نامناسب بود و موضوع مطالعه و درس و تحقیق در دانشگاه ها جایگاهی نداشت بلکه مسایل سیاسی که به نفع دشمنان انقلاب اسلامی بود، توسط گروهک های ضد انقلاب و سو استفاده ای که از عدم اطلاع قشر جوان صورت می گرفت، وجود داشت که اساسا ادامه کار دانشگاه ها در ان شرایط امکان پذیر نبود، لذا خود دانشجویان در آن شرایط اقدام خودجوشی را شروع کردند و منجر به تعطیلی دانشگاه ها شد، حرکتی که موسوم به آغاز انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها شد.
وی ضمن یادآوری اینکه سابقه تاریخی انقلاب فرهنگی به انقلاب چین بر می گردد، اظهار داشت: از حیث مفهومی هر مجموعه ای که بخواهد بر مبنای ارزش و ایدئولوژی های خودش، نظام حکمرانی اش را طراحی کند و نیروهایش را بر آن اساس تربیت کند، گریزی ندارد که باید یک انقلاب فکری، انقلاب تربیتی و انقلاب فرهنگی را طراحی و پیاده سازی کند.
رئیس کمیسیون سبک زندگی ایرانی اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی اصل ضروروت انقلاب فرهنگی را درست و حرکتی گریز ناپذیر برشمرد و متذکر شد: منتها در جهت تحقق آن، شورای عالی انقلاب فرهنگی که فرماندهی این کار را بر عهده داشتند چاره جویی های خیلی گسترده تری را باید انجام می دادند، موفقیت های خوبی انجام شده ولی نه آنگونه که حق مطلب بود و ضرورت داشت لذا ما همچنان ضرورت انقلاب فرهنگی را در بخش های قابل توجهی داریم.
در ادامه سید احسان قاضی زاده هاشمی با اظهار بر اینکه فلسفه ایجاد شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست گذاری و تحول در حوزه مفاهیم فرهنگی در عرصه انقلاب بود، گفت: بعد از انقلاب ما نیازمند یک انقلاب فرهنگی واقعی بودیم چه در عرصه مفاهیم، چه در عرصه حاکمیت قوانین، ارزش ها، سبک زندگی، رفتار اجتماعی و همچنین ضوابطی که صرفا مربوط به حوزه آموزشی و دانشگاهی نبود.
وی افزود: برخی این را به تحول در علوم و مفاهیم انسانی و فرهنگی در عرصه دانشگاه ها تعبیر کردند در صورتیکه حیطه گستره شورای عالی انقلاب فرهنگی ضابطه گذاری و نقش تقنینی حتی به موازات مجلس شورای اسلامی در عرصه مسایل فرهنگی دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه به علت عدم نظارت بر مصوبات این شورا بیشتر شورایی در قالب اتاق فکر و برنامه ریز در عرصه فرهنگی عمل می کند، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در عرصه اجرا در بسیاری از ضابطه گذاری های فرهنگی به علت فقدان نظارت موثر بر رفتار و عملکرد دستگاه های فرهنگی، نتوانسته عملکرد مثبتی از خودش نشان دهد و این باعث شده این شورا بیشتر شورایی در قالب اتاق فکر و برنامه ریز در عرصه فرهنگی باشد.
انتهای پیام/
آیینه رسانه ها :
شورای عالی انقلاب فرهنگی عملکرد مثبتی ندارد / خبرگزاری خانه ملت