کلیات لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت در برخی از کمیسیونهای تخصصی مجلس در تابستان 96 و همچنین کمیسیون مشترک مجلس در بهار امسال موردبررسی قرار گرفت و رد شد ولی با توجه به تداوم اصرار دولت، بررسی این لایحه در دستور کار این هفته مجلس قرار دارد که به زعم بسیاری از نمایندگان تفکیک وزارت صنعت، معدن، تجارت و تشکیل مجدد وزارت بازرگانی با توجه لزوم حمایت از تولید، در صحن نیز رأی نخواهد آورد.
به گزارش عیارآنلاین، در آخرین ماههای دولت یازدهم، لایحه «اصلاح بخشی از ساختار دولت» که در آن بر تفکیک 3 وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و نهایتاً ورزش و جوانان تأکید شده بوده با قید دو فوریت تقدیم مجلس شورای اسلامی شد. کلیات این لایحه در برخی از کمیسیونهای تخصصی مجلس در تابستان 96 و همچنین کمیسیون مشترک مجلس در بهار امسال موردبررسی قرار گرفت و رد شد. مدیریت یکپارچه یا جزیرهای؟ رأی نمایندگان چیست؟ در این بین اصرار دولت برای تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی است که تجربه مدیریتی کشورهای پیشرو در حوزه صنعت و بازرگانی، بخوبی نشاندهنده آن است که مدیریت تولید و بازرگانی هر حوزه اقتصادی باید در اختیار و تحت نظارت متولیان همان حوزه باشد؛ چراکه در غیر این حالت، دوگانگی مدیریتی و تعارض در پاسخگویی مشکلات عدیدهای را بهوجود خواهد آورد. نگاه به وضعیت کشور خودمان هم در دوران تفکیک وزارت بازرگانی از صنعت به خوبی نشان دهنده ناهماهنگیهای مدیریتی در دو بخش تولید و بازرگانی بود؛ با این وجود و با توجه به پافشاری دولت، بررسی این لایحه در دستور کار این هفته مجلس قرار دارد.
در همین راستا، پایگاه خبری-تحلیلی عیار آنلاین، گفتوگوهایی با محمد حسین فرهنگی، عضو هیئترئیسه مجلس، سهیلا جلودار زاده عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و همچنین سید احسان قاضی زاده هاشمی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس داشته است که متن گفتوگوها به شرح زیر است.
فرهنگی، پیرامون آخرین وضیعت لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت در مجلس گفت: لایحه تفکیک 3 وزارتخانه از ماههای قبل بهوسیله کمیسیونهای متعددی موردبررسی قرارگرفته است. وی پیرامون نظر کارشناسی خود در خصوص تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و به دنبال آن تشکیل وزارت بازرگانی گفت: بنده با تفکیک وزاتخانه صنعت، معدن و تجارت مخالف هستم. عضو هیئترئیسه مجلس در خصوص فرایند و زمان رسیدگی به این لایحه در صحن علنی مجلس گفت: بهاحتمال خیلی زیاد روز چهارشنبه 30 خرداد ماه گزارش کمیسیون مشترک در صحن علنی مجلس قرائت و به دنبال آن لایحه به رأی گذاشته خواهد شد.
سهیلا جلودار زاده، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در خصوص لایحه تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به گزارشات کمیسیونهای تخصصی مجلس، این لایحه رأی نخواهد آورد و بنده هم با تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت مخالف هستم. وی در خصوص فرایند و زمان رسیدگی به این لایحه در صحن علنی مجلس گفت: با توجه به اهمیت موضوع و دستور هفتگی مجلس شورای اسلامی، این لایحه سهشنبه 29 و یا چهارشنبه 30 خرداد ماه به صحن مجلس میآید و به رأی گذاشته خواهد شد.
سید احسان قاضیزاده هاشمی ، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی پیرامون لایحه تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت گفت : این لایحه در تمام کمیسیونهای مجلس رد شده است و با توجه به فضای مجلس ، در صحن نیز رأی نخواهد آورد .
انتهای پیام/
آیینه رسانه ها :
بررسی تفکیک وزارت صنعت این هفته در صحن مجلس / عیارآنلاین