با تصویب طرح اصلاح قانون منع بکارگیری بازنشستگان قطعا خون جدیدی به بدنه مدیریتی کشور تزریق و امید به آینده بین جوانان ایجاد می شود.
زهرا سعیدی نماینده مجلس شورای اسلامی درباره ضروت قانون منع بکارگیری بازنشستگان گفت: طبق استفساریه مجلس محدودیت هایی برای بکارگیری بازنشستگان ایجاد شد بعد از آن نیز همترازان تعریف شد و بازهم بازنشستگان مشغول به کارشدند که ماده 71 قانون کشوری این افراد را مستثنی کرده بود.
طبق ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری بندهای الف (رؤسای سه قوه)، ب(معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضا شورای نگهبان)،ج(وزرا نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رئیس جمهور )،د(استانداران و سفرا)،ه(معاونین وزرا) و همتراز آنها، بعد از بازنشستگی میتوانستند ادامه خدمت بدهند، با توجه به پیشنهادههای داده شده و اصلاحات تکمیلی که کمیسیون اجتماعی مجلس و پیگیریهای فراکسیون جوانان انجام شد، بندهای (الف) (ب) (ج) این قانون همچنان برای به کارگیری مجدد مجاز هستند، اما بندهای( د)، (ه) و همترازان از این قانون حذف شدند.
اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگی در راستای عدالت نسلی
او افزود: بسیاری از معاونین استاندار و شهردار در قانون فعلی، به عنوان معاون وزیر تعریف شده بودند و میتوانستند بعد از بازنشستگی ادامه خدمت بدهند که در اصلاح این قانون بدلیل حساسیتهای امنیتی کشور، کمیسیون اجتماعی مجلس، درصدی را برای بازنشستگان نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات تعیین کرده است که بتوانند صرفا در دستگاه متبوع خودشان ادامه فعالیت بدهند.
سعیدی اجرای این طرح را تزریق خون جدید در بدنه مدیریتی کشور دانست و گفت: اجرای این طرح در راستای عدالت نسلی و طبق قوانین بالادستی اجرا خواهد شد.
او در ا دامه کفت: مجلس شورای اسلامی دستگاه های مشمول را مکلف کرده است که ظرف مدت شش ماه این قانون را اجرا کند که اگر اجرا نشود و تحت هر عنوانی پرداختی صورت پذیرد به منزله تصرف در اموال دولتی محسوب خواهد شد. این طرح به شورای نگهبان می رود و بعد از تائید شورای نگهبان برای اجرا به دستگاه های اجرایی ابلاغ خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر و قدردانی از خدمات پیشکسوتان و بازنشستگان افزود: با تمام احترامی که برای پیشکسوتان قائل هستیم باید تاکید کرد که اجرای این طرح به معنی حذف آنها نیست، بلکه با توجه به تبصرههای موجود میتوانند به عنوان مشاور در اتاقهای فکر و اندیشهورزی به کارگیری شوند و به تصمیمات سازمانها و ادارات کمک کنند منتهی تصمیم گیرندگان نهایی افرادی باشند که بازنشسته نیستند.
او با بیان اینکه مدیر باید جانشین پروری کرده باشد و انتخاب بر اساس شایسته پروری انجام خواهد شد، افزود: در زمان جنگ نظامی هم کشور را جوانان نجات دادند و پشت هر تحول مثبت یک فکر جوان بوده است پس باید از جوانان نخبه استفاده کرد.
سعیدی گفت: این طرح سه بار در مجلس رای گیری شده است؛ نمایندگان 70 درصد در کلیات و 80 درصد در تصویب نهایی به آن رای دادند تا امید به آینده بین جوانان ایجاد شود.
وی با انتقاد از به حاشیه کشیده شدن مسائل مرتبط با منع به کارگیری بازنشستگان با هدف جلوگیری از اجرای آن گفت: برخی از افراد برای اینکه بتوانند جلوی طرح مسائلی را بگیرند و بار منفی ایجاد کنند، مسائل را به سمت خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران میکشانند و مقابل آنها قرار میدهند، لازم بذکر است که تمام مسایل تابع قوانین بالادستی، برنامه ششم توسعه و برنامه جامع ایثارگران است و برای اجرای این تغییرات در سیستم دولتی زمان خاصی در نظر گرفته شده است.
سید احسان قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس شورای اسلامی دیگر مهمان برنامه در خصوص علت ایجاد فاصله بین نسلی میان شاغلین گفت: بازنشسته ها کسانی هستند که 30 سال خدمت را پشت سر گذاشته باشند. در حال حاضر مدیری داریم که پس از 47 سال خدمت هنوز مشغول به کار است و این موضوع باعث این فاصله بین نسلی شده است.
او افزود: به استناد قانون گذشته، طبقه فرودست همیشه کارمند جزء و عده ای در طبقه فرادست همچنان بر سر کار باقی مانده اند.
اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگی در راستای عدالت نسلی
قاضی زاده هاشمی گفت: طبق گزارش رسمی از دیوان محاسبات کشور، 1970 نفر بازنشسته اعاده شده در کل کشور مشغول به کار هستند که از میان این افراد 96 نفر از معاونین وزرا و 18 نفر استاندار هستند.
طبق ماده واحده قانون جدید، اصطلاح همتراز حذف شده است و کلیه دستگاه هایی که از بودجه عمومی کشور استفاده می کنند مشمول این قانون شده اند. او افزود: این قانون شامل استثنائات ممنوعیت به کار گیری هم می شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه که بیش از 80 درصد از نمایندگان به این طرح رای داده اند، گفت: این اتفاق نشان می دهد که حتی نمایندگانی که خود سال های پایانی خدمت خود را طی می کنند نیز موافق با جوانگرایی در پوسته مدیریتی کشور هستند.
هاشمی با بیان اینکه دایره شمول این قانون بسیار وسیع است، افزود: این قانون کلیه دستگاه های اجرایی، قوای سه گانه، هر دستگاهی که دارای ردیف بودجه باشد، موسسات عمومی غیر دولتی، بانک ها، بیمه ها، موسسات خاص مانند بانک مرکزی، سازمان انرژی اتمی را نیز در برمی گیرد.
او در خصوص شرایط بازنشستگی ایثارگران گفت: سن بازنشستگی برای ایثارگران 65 سال با 35 سال سابقه کار می باشد؛ یعنی پس از عبور از 35 سال سابقه، می توانند تا سن 65 سالگی اعاده به کار شوند.
قاضی زاده هاشمی در خصوص ضمانت اجرای این قانون گفت: پس از اجرایی شدن قانون، افرادی که مشمول این قانون باشند، حق دریافت هیچ پرداختی را ندارند و هر کس این پرداخت را صورت دهد انفصال از خدمت خواهد شد.
او افزود: دیوان محاسبات کشور به عنوان ابزار نظارتی مجلس و سازمان بازرسی کل کشور از جانب قوه قضاییه بر حسن اجرای این قانون نظارت دارند.
انتهای پیام/
آیینه رسانه ها :
شبکه خبر / جوانگرایی در پوسته مدیریتی کشور