روز گذشته نمایندگان مردم در خانه ملت با ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری صنعتی و ۹۸ منطقه ویژه اقتصادی موافقت کردند.
به دلیل این که درلایحه دولت نام سرخس ودوغارون برای مناطق پیشنهادی نبود دربین هشت منطقه آزاد تجاری صنعتی مصوب مجلس هم نامی از سرخس ودوغارون نیست البته دربین استان هایی که نمایندگان با ایجاد منطقه ویژه اقتصادی موافقت کردند نام خراسان رضوی ذکر شده که با ایجادمنطقه ویژه اقتصادی در خواف وقوچان موافقت شده است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی دیروزمجلس شورای اسلامی با ماده واحده و تعیین مناطق ویژه اقتصادی و آزاد تجاری لایحه یک فوریتی ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری صنعتی و 12 منطقه ویژه اقتصادی با 161 رأی موافق، 75 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از 266 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.دربخشی از ماده واحده آمده؛ خراسان رضوی (خواف و قوچان) نیز جزو مناطقی است که می تواند منطقه ویژه اقتصادی دارویی ایجاد کند.
همچنین در فهرست تقاضای پیشنهادی نمایندگان برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی جدید بر اساس شروط مصوب کمیسیون اقتصادی نیز نام خراسان رضوی برای ایجادمنطقه ویژه اقتصادی درگنابادو تربت حیدریه به چشم می خورد.
با توجه به این که قبلا 18نماینده خراسان رضوی درنامه ای خطاب به رئیس جمهور درخواست موافقت با ایجادمنطقه آزاد اقتصادی در سرخس ودوغارون داشتند و امروز این دو منطقه درلایحه پیشنهادی دولت نبود، با نماینده مردم فریمان، سرخس، احمد آباد و رضویه در مجلس در این خصوص گفت و گو کردیم.
نماینده مردم فریمان، سرخس، احمد آباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خراسان رضوی در خصوص این که چرا در لایحه دولت برای تصویب هشت منطقه آزاد به مجلس نامی از مناطق آزاد سرخس و دوغارون برده نشده است؟ گفت: چون در این لایحه از سوی دولت این دو شهرستان اصلا مطرح نشده و دولت نام این دو منطقه را در لایحه نداده است .
سید احسان قاضی زاده هاشمی افزود: دولت باید این دو شهرستان را در لایحه می داد ولی نامی از آن ها برده نشد و باید از هیئت دولت سوال کرد علی رغم مصوبه مجلس و کارگروه شورای عالی مناطق آزاد درخصوص سرخس و دوغارون چرا دولت درلایحه نام این دو منطقه را ذکر نکرده است؟
وی افزود: حالا برخی مناطق، ویژه بود، سرخس و گناباد و تربت حیدریه وخواف مناطق ویژه الان خیلی ویژگی خاصی ندارد چون باید مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذار بخش خصوصی باشد اکنون در حوزه انتخابیه مان هم جاهای دیگری هست و وقتی بحث منطقه ویژه مطرح شد باید یک سرمایه گذار بخش خصوصی به میدان بیاید و در اختیارات شورای عالی مناطق آزاد و مجلس هم هست و می توانند این کار را انجام بدهند اما راجع به منطقه آزاد چون بار مالی دارد مجلس نمی تواند راسا ورود بکند.
بر اساس اصل 75 قانون اساسی باید دولت بار مالی آن را بپذیرد و صرفا باید در قالب لایحه باشد و ما امیدوار هستیم لایحه اش را دولت هرچه سریع تر بفرستد ودر مرحله بعدی رسیدگی بشود حالا این که در این مدت چه پیگیری هایی شده، چه اقداماتی شده و چه قول هایی شنیده ایم اما درنهایت حالا آن وعده ها اجرایی نشده یک داستان مفصلی دارد.
وی گفت: ما برای تبدیل سرخس به منطقه آزاد پیگیری های زیادی داشتیم از جمله: 18 نماینده استان نامه فرستادند، با آقای جهانگیری صحبت شد ایشان قول دادند، آقای رئیس جمهور در سفر مشهد طی مصاحبه ای این موضوع را خودشان تاکید کردند اما عملا لایحه ای که باید به مجلس ارسال شود ارسال نشد. این در قول و بیان خود آقایان هم بود ولی در عمل و در روی کاغذ اقدامی نشد و مجلس هم می دانید در این لایحه همین هشت منطقه ای که تصویب شد مربوط به دولت قبل( نهم و دهم) بود فقط دو سال و نیم ، سه سال در مجلس مانده بود در همان دولت نهم و دهم مطرح شد اما دوباره در ابتدای دولت یازدهم لوایح برگشت.
باز دوباره دولت یازدهم در ابتدا هم همین هشت منطقه را تایید کرده بود ما الان در دولت دوازدهم قرار داریم. در آن مدت زمان آستان قدس رضوی با موضوع مخالفت داشت اما اتفاقی که در یک سال و نیم گذشته رخ داد آستان قدس رضوی هم مکتوب در مذاکراتی که خودشان داشتند پیگیر تبدیل منطقه آزاد سرخس بودند فرق الان با آن زمان این بود که آن زمان آستان قدس مخالفت داشت ولی اکنون موافقت می کند و این اتفاق به این صورت بود.
ما امیدواریم و من امروز هم با آقای بانک صحبت کردم یعنی هم من و آقای رحیمی نماینده تربت جام با آقای بانک هم صحبت کردیم بنده برای سرخس و ایشان برای دوغارون ، به ما گفته اند ظرف سه ماه آینده این لایحه را به دولت می آورند با این که این ها همه اش گفته هاست و ظرف سه ماه آینده اقدامات اش را انجام می دهند .
ما برای تصویب لایحه سرخس کم نگذاشته ایم من از جمله مخالفان توسعه مناطق آزاد گفتم این مناطق آزاد شما همه وارداتی است شما باید صادراتی باشید. شما الان دارید ارز کشور را خارج می کنید. ما از ترکمنستان و افغانستان که چیزی ندارد بخواهیم وارد کنیم ویژگی سرخس و دوغارون صادراتی بودن است نه این که از سیستان یا ارس و کیش و قشم یکسره لنج جنس بار بزند بیاورد یا از پاکستان میوه و انبه بیاورند ما عمق صادرات و ترانزیت مان در این سمت است .
انتهای پیام/
آیینه رسانه ها :
روزنامه خراسان رضوی / شماره :19905 / تاریخ 1397/6/12
تلکسیران / سرخس ودوغارون آزاد نشد