مدیرکل امور مجلس معاونت حقوقی، مجلس و استانهان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از برطرف کردن دو ایراد وارده به طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سوی مجلس خبر میدهد.
«عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان صبح دیروز در نشست خبری خود از رد طرح تشکیل این وزارتخانه خبر داده بود.
او گفته است:«در ذیل ماده واحده که بار مالی ناشی از تغییر عنوان را از محل صرفهجویی تأمین کرده، با توجه به نظریه تفسیری شورای نگهبان مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی شناخته شد، ایرادات نسبت به این لایحه به مجلس شورای اسلامی ارجاع شده است.»
اما «مرتضی شکوهی» مدیرکل امور مجلس معاونت حقوقی میراث فرهنگی درباره رد این طرح توسط شورای نگهبان به «ایران» میگوید: «شورای نگهبان چند هفته پیش دو ایراد به طرح گرفت. ایراد اول بار مالی طرح برای دولت بود. ایراد دوم هم به بعضی از قوانین حوزه میراث فرهنگی برمی گردد.» به گفته شکوهی شورای نگهبان اعتقاد دارد بعضی از قوانین حوزه میراث فرهنگی به قبل از انقلاب باز میگردد و ممکن است که مغایر با شرع باشد. او البته خبری از قوانین مورد نظر شورای نگهبان ندارد. در عین حال شکوهی از رفع این دو ایراد توسط بهارستانیها خبر میدهد و میگوید:«این طرح دوباره اول مهر به صحن علنی مجلس میرود تا به رأی مجلسیها گذاشته شود.»
«سید احسان قاضیزاده هاشمی» نماینده مجلس هم در گفتوگو با «ایران» میگوید: «هر تشکیلات جدیدی خواه و ناخواه بار مالی دارد. با یک هزینه جدید اداره میشود. دولت باید این اعتبار را مشخص کند.»
پیش از این، «نصرالله پژمانفر» و «طیبه سیاوشی» نمایندگان مجلس به «ایران» گفته بودند قرار نیست ردیف جدید بودجهای برای وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تعریف شود. آنها درآمدزایی از طریق واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی با بهره برداریهای اقامتی و فرهنگی را برای اداره وزارتخانه جدید کافی دانسته بودند.
این نمایندگان طرح تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را در راستای چابکسازی دولت دانسته بودند. البته دلایل دیگری هم داشتند. به اعتقاد نمایندگان موافق با تشکیل وزارتخانه جدید، سازمان میراث فرهنگی در قامت معاونت رئیس جمهوری توان برقراری ارتباط مؤثر با دستگاهها و وزارتخانههایی چون آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، امورخارجه و... را ندارد. پژمانفر در این باره میگوید «میراث فرهنگی و گردشگری برای تحقق اهداف باید بتواند با دهها دستگاه ریز و درشت همکاری کند.» او همین عدم توان همکاری را دلیل مغفول ماندن بسیاری از ظرفیتها و پتانسیلهای سه حوزه درآمدزا در عمارت آزادی میداند.
پیش از اعلام نظر شورای نگهبان، بهارستانیها تعداد اداره کلها و ادارات سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری در کشور را کافی دانسته و اعلام کردند، لزومی به بزرگتر کردن دولت وجود ندارد. همچنین آنها آب پاکی را روی دست همگان ریختند و اعلام کردند که مجلس قرار نیست اجازه بدهد تا نیروی جدید به این وزارتخانه اضافه شود.
«سید احسان قاضیزاده هاشمی» هم در این باره میگوید:«دولت باید تأیید کند که اعتبار برای اداره وزارتخانه جدید را دارد. حالا میتواند معادلسازی کند.»
به گفته این نماینده مجلس بعد از مشخص شدن این موضوع، دوباره مجلسیها طرح را برای تصویب به شورای نگهبان می فرستند .
«سیده فاطمه ذوالقدر» عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نیز در گفتوگو با ایسنا بررسی ایرادات شورای نگهبان به مصوبه تشکیل وزارت میراث فرهنگی را به بعد از تعطیلات مجلس موکول میکند.
او میگوید: «پس از مصوبه مجلس برای تشکیل وزارت میراث فرهنگی، شورای نگهبان دو ایراد به آن گرفت که یکی از آنها مربوط به قوانین پیش از انقلاب بود که در مورد آن کمیسیون رفع ایراد کرد و ایراد دیگر به بار مالی این طرح برمیگشت که در این باره کمیسیون بر نظر خود اصرار کرد چرا که ما معتقدیم تشکیل وزارت میراث فرهنگی بار مالی ندارد و کارمندان و ساختمانهای سازمان میراث فرهنگی تنها به وزارت تغییر نام میدهند.»
به گفته ذوالقدر، مجلسیها رایزانیهای خود را با اعضای شورای نگهبان ادامه میدهند. او میگوید:«در صورتی که نمایندگان با نظر کمیسیون موافق باشند و به اصلاحات رأی دهند، این طرح مجدداً به شورای نگهبان ارجاع خواهد شد.» به گفته ذوالقدر در صورت مخالفت مجدد شورای نگهبان و اصرار مجلس، احتمال ارجاع این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز وجود دارد.
انتهای پیام/
آیینه رسانه ها :
روزنامه ایران / بازگشت دوباره طرح تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی به مجلس